Tarihçe

14.11.2018 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında Üniversitemiz Rektörlüğünün teklifinin kabulü sonrası, Yüksekokulumuz bünyesinde Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümünün kurulması uygun görülmüştür. Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü bünyesinde tek program yer almaktadır. Bu program; Tapu ve Kadastro Programı olup 2019-2020 Eğitim-Öğretim döneminde öğrenci alarak eğitime başlamıştır.

Bölümümüzde görev yapan 3 akademik personelin tamamı yüksek lisans derecesine sahip olup 2019 yılı itibariyle tamamı doktora eğitimine devam etmektedir.

Fiziksel Kaynaklarımız, Ulus Meslek Yüksekokulu binası 5397,57 m2 arsa alan üzerine inşa edilmiştir. Binada Tapu ve Kadastro Programına ait 60 öğrenci kapasiteli bilgisayar ve projeksiyon sistemleri ile donatılmış 2 adet derslik, tüm yüksekokulun faydalandığı 1 adet kütüphane ile 1 adet 50 öğrenci kapasiteli bilgisayar laboratuvarı ve 1 adet teknik malzemelerin yer aldığı ölçme laboratuvarı bulunmaktadır. Ayrıca mevcut bina içerisinde bölüm akademik personellerinin odaları ile birlikte yerleşke içerisinde 50 öğrenci kapasiteli 1 adet yemekhane ve 1 adet kantin alanı vardır.

Temel Değerlerimiz: Yaratıcılık, Mesleki Bilinç, Liderlik, İnovatif Düşünce, Kişiye Saygı, Sosyal Sorumluluk, Bilimsel Üretkenlik, Mesleki Etik, Kalite, Verimlilik, Katılımcılık, Çağdaşlık, Mükemmeliyetçilik,  Rekabet, Girişimcilik, Yenilikçilik, Liyakat ve Dinamizmdir.

Siz değerli öğrencileri de Bartın Üniversitesi Ailesi'nde görmekten büyük mutluluk duyarız.