image/svg+xml
image/svg+xml

Tapu ve Kadastro Programı


Programın Amacı


Tapu ve Kadastro programının amacı özellikle tapu sicillerinin tutulmasına ilişkin temel kurallar ile tapu sicilinin oluşturulmasını amaçlayan ve Harita-Tapu-Kadastro alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlilikleri kazanmış, “ Tapu Kadastro Teknikeri” ünvanı ile çalışabilecek nitelikli insan gücü yetiştirmektir. 


Programın Süresi
 
Tapu ve Kadastro Programı iki yıllık ön lisans düzeyindedir. İsteğe bağlı olarak öğrencilerin yabancı dil hazırlık eğitimi almalarına olanak vardır. 4 yarıyıl sonunda 90 AKTS’lik ders ve 30 AKTS’lik işyeri uygulama eğitimi tamamlanması sonucu öğrenci toplamda 120 AKTS alarak mezun olabilmektedir.

Mezuniyet Sonrası İş İmkanları

Tapu ve Kadastro programından mezun olanlar; almış oldukları eğitime paralel olarak Tapu sicil müdürlüklerinde, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında ve özel sektörde iş bulabilmektedirler.Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve diğer bakanlıklar, Belediyelerin İmar, Fen İşleri, Altyapı vb. Müdürlükleri, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü, İller Bankası, DSİ, T.C. Karayolları ve Devlet Demiryolları gibi çeşitli kamu kuruluşlarının yanı sıra harita ve inşaat sektöründe hizmet veren özel müteahhitlik büro ve şirketlerinde ve emlak değerleme şirketlerinde de çalışabilirler. Ayrıca mezunlar Devlet tarafından sağlanan desteklerden faydalanarak kendi iş yerlerini kurma ve işletme yetisine de sahip olmaktadırlar.


Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Bölümler

Tapu ve Kadastro Programını başarı ile bitirenler, ÖSYM Başkanlığınca yapılan Dikey Geçiş Sınavı’nda (DGS) başarılı oldukları takdirde,


• Fakültelerin;
                          Harita Mühendisliği,
                          Kamu Yönetimi,
                          Tapu Kadastro,

• Açık Öğretim Fakülteleri;
                         Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri,
                         İktisat, Kamu Yönetimi,
                         Maliye,
                         Uluslararası İlişkiler,
                         İşletme,
                         Konaklama İşletmeciliği,
                         Halkla İlişkiler ve Reklamcılık,
                         Halkla İlişkiler ve Tanıtım lisans programlarına dikey geçiş yapabileceklerdir.