image/svg+xml
image/svg+xml

Tapu Müdürlüğü'nde Bir STAJYER!

 

Merhaba ben Ahsen Karaşahin, Ankara Çankaya Tapu Müdürlüğü’nde iş yeri uygulama eğitimine devam eden arkadaşım Mehmetcan Vural’a merak edilen soruları sordum, Mehmetcan Vural sizler için cevapladı.

 

Okul hayatından sonra staj hayatına alışabildin mi?

 

  • Staja ilk başladığımda ne yapacağım, nasıl olacak gibi bir sürü soru vardı kafamda. İlk hafta biraz içime kapanık geçirdim. Devamında tüm memurların bana yardımları sayesinde her gün staja gitmek istiyorum diyebilirim.

 

Tapuda bir günün nasıl geçiyor? Hangi işleri yapıyorsun? Bir stajyerin yaptığı, öğrendiği işler nelerdir?

 

  • Sabah Tapuya 08:00’da ayak basıyorum, sonrasında bir memurun yanına geçip yaptığı işlemleri not ediyorum ve pür dikkat yaptığı işlemleri inceliyorum sonrasında sürekli bir tapu kütüğü arama çabasına giriyorum. Öğleden önce böyle geçiyor diyebilirim. Öğleden sonra ise aldığım notlara bakarak işlem hazırlıyorum, memurlarla beraber vatandaştan imza(akit) almaya çıkıyorum ve tescil yapıyorum.

 

Biliyorsun ki biz 3+1 sisteminde eğitim görüyoruz, kısaca bu sistemden bahseder misin? 3+1 sisteminin sana kattığı en önemli şey nedir?

 

  • 3+1 sisteminden kısaca bahsetmem gerekirse, bu sistem ile 3 dönem okulda teorik ve uygulamalı eğitimler aldıktan sonra, son dönem 70 iş günü kamu kurumları veya özel firmalarda mesleği yerinde tecrübe etme fırsatı buluyoruz. Bu sistemin bana kattığı en önemli şey iş hayatını öğreniyor olmam ve derslerde öğrendiğimiz bilgilerin Tapu müdürlüğünde uygulamasını yapıyor olmam diyebilirim.

 

İş yeri uygulama eğitiminin mesleğini tanımanda en büyük etken olduğundan bahsettin. Peki sen ileride Tapu Müdürlüğü'nde çalışmak istiyor musun?

 

  • Evet, Tapu Müdürlüğünde çalışmak istiyorum. Büyükşehir değil de yoğunluğu az olan ilçeleri tercih edebilirim.

 

Bizlerden sonra gelecek arkadaşlarımıza tavsiyelerin nelerdir?

 

  • Bizden sonra gelecek arkadaşlara tavsiyem; derslerde mutlaka not almaları, çünkü ileride karşılarına çıkacak o notlar, emin olabilirler. Staj zamanında ise her işi yapmaya çalışsınlar çünkü verilen her iş meslek hayatlarında da karşılarına çıkacak. Mesleki anlamda hazırlık olarak en önemli basamak staj. Çok iyi değerlendirsinler.